GÜNDEM

Koronavirüs aşısını bulan Uğur Şahin'den sevindiren açıklama! Koronavirüs salgınının bitireceğinden emin

Birkaç gündür koronavirüs aşısı hakkında müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin firmaları BioNTech tarafından üretilen koronavirüs aşısı yüzde 90 oranında başarıya ulaştığı açıklanmıştı. Uğur Şahin aşı ile ilgili sevindiren açıklamalar yaptı..

Koronavirüs salgına karşı yüzde 90'lık oranda başarıya ulaştığı açıklanan aşı, Türk Bilim İnsanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin firmaları BioNTech tarafından üretildi.  Şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdikleri Kovid-19 aşısının "virüsün başını ezip", 2020'de dünyayı esir alan salgına son vereceğinden emin olduğunu ifade etti.

BioNTech ve ABD merkezli Pfizer'ın birlikte geliştirdikleri korona virüs aşısının yüzde 90 başarıya ulaştığı açıklanmıştı. BioNTech'in Türk sahipleri Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin de çabalarıyla elde edilen bu başarı dünyada geniş yankı uyandırdı.

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine konuşan BioNTech CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, bu aşı sayesnde koronavirüs'ün başının ezileceğini ifade etti.

YÜZDE 90 BAŞARI

Pfizer ile BioNTech Pazartesi günü yaptıkları basın açıklamasında, aşı denemelerinin faz 3 aşamasında, gönüllü deneklerin yüzde 90'ında hastalığın gelişmesinin önlendiğini ve bu oranın beklenenden daha iyi bir sonuç olduğunu kaydetmişti.