GÜNDEM

Koronavirüs aşısını bulduklarını dünyaya duyurdular! Fiyatı bile belli

Dünyada yayılmaya devam eden ölümcül koronavirüs ile ilgili güzel haberler geliyor. İngiliz-İsveç ilaç firması aşı ile ilgili açıklama yaptı. Koronavirüs aşısının çıkacağı tarihi açıklayan firma aşı için fiyatı bile belirledi.. Ayrıntılar haberimizde..

Tüm dünyanın beklediği haber geldi. İngiliz-İsveç ilaç firması AstraZeneca koronavirüs aşısını bulduklarını ve aşının Ekim ayından itibaren dağıtımına başlanacağı açıkladı. Koronavirüs aşısının 2 Euro'dan satılacağı belirtildi.

Eylül ayından itibaren kesin sonuçları alacak olan İngiliz-İsveç ilaç firması AstraZeneca, ABD ve Avrupa'ya aşı satış sözleşmelerini imzalamaya başladı.

Fransa, Almanya, İtalya ve Hollanda, AstraZeneca laboratuvarıyla yılbaşından önce tüm AB yurttaşları için, Covid 19’a karşı 400 milyon aşı tedariki için anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Anlaşma, koronavirüse karşı bir aşı bulunduğunda Avrupa Birliği'nin tüm üyelerinin aşıya sahip olmasını sağlıyor. 

AstraZeneca'nın patronu Pascal Soriot, Ekim ayından itibaren dağıtıma geçeceklerini ve aşıyı "kar amaçsız olarak, maliyet fiyatına, yaklaşık 2 Euro'ya satacaklarını" duyurdu.