GÜNDEM

Koronavirüs bitince Türk Halkı ilk olarak bunu yapacak! En çok neyi özledik?

Koronavirüsün bitmesini dört gözle bekleyen Türkiye'ye, Koronavirüs sürecinde en çok neleri yapmayı özlendiği soruldu. İşte bu araştırmanın ayrıntıları...

Koronavirüs nedeniyle çoğumuz evlere kapandı. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz ve birçok alışkanlığımızda değişikliğe gittik. Peki en çok neleri yapmayı özledik? İşte bu sorunun cevabı!

Bin 806 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre Türk halkı yüzde 25,3 oranla en çok sarılmayı ve kucaklaşmayı özlerken, 'Dışarı çıkıp özgürce dolaşmayı özledim' diyenler yüzde 23,3 ile ikinci sırada yer alıyor.

PANDEMİ SONRASI İLK DURAK KEBAPÇILAR

Pandemi sürecinin getirdiği kısıtlamalar ile birlikte yemek yeme alışkanlıklarında da bazı değişimler meydana geldi. Türk yemekleri denince belki de akla ilk gelecek çeşitlerden biri olan kebap çeşitleri Türk halkının yüzde 20,1 oranla Pandemi sonrası dışarı ilk çıktığında tüketmek istediği yiyeceklerin başında geldi. Kebap çeşitlerinde sonra yüzde 15,3 ile 'Döner' özlenen yemekler sıralamasında ikinci sırada yer aldı. Yüzde 9,5'lik bir oran ise Pandemi süreci bitse de dışarıdan bir şey yemeyeceğini belirtti.

PANDEMİ, 'SAĞLIĞIN' VE 'AİLENİN' ÖNEMİNİ HATIRLATTI
Pandemi süreci tüm dünyanın yaşam biçiminin değişmesine sebep olurken araştırmada sorulan 'Genel olarak düşündüğünüzde Pandemi süreci sonrası hayatınızda (yaşam biçiminizde) ne gibi değişiklikler yapmayı düşünüyorsunuz?' sorusuna katılımcıların yüzde 37,6'sı 'Sağlıklı yaşamaya özen göstereceğim' derken yüzde 23,5'i 'Aileme daha fazla zaman ayıracağım' yanıtını verdi.