GÜNDEM

Koronavirüs bitmeden yeni salgın uyarısı! İnsanlar arasında yayılan yeni bir virüs keşfedildi

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ndeki (CDC) araştırmacılar Ebola'ya neden olana benzer insandan insana bulaşabilen yeni bir virüs türü tespit etti. Bilim insanları, farelerden insanlara geçtiğine inanılan virüs nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti. Dünyaya yeni bir salgın uyarısı yapıldı..

Dünyayı etkisi altında alan ve 1 milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan Kovid-19 ile mücadele edilirken, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ndeki (CDC) araştırmacılar, Bolivya'da Ebola'ya neden olana benzer insandan insana bulaşabilen yeni bir virüs türü tespit etti. 

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler yeni bir koronavirüs dalgasıyla mücadele ederken, bilim insanlarının insanlığa yönelik yeni salgın tehditlerini belirlemek için yaptığı çalışmalar sürüyor. 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ndeki(CDC) araştırmacılar, Bolivya'da Ebola gibi hemarojik ateşe neden olan virüsler ailesinden nadir birinin, insandan insana bulaştığını tespit etti.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çalışmayı gerçekleştiren bilim insanları, 2019'da iki hastanın virüsü Bolivya'nın fiili başkenti La Paz'daki üç sağlık çalışanına bulaştırdığını söyledi. Hastalardan biri ve iki sağlık çalışanın daha sonra hayatını kaybettiği açıklandı.