GÜNDEM

Koronavirüs hakkında doğru bilinen yanlışlar

Çin'de ortaya çıkan ölümcül koronavirüsün yayılmaya başlamasının ardından sosyal medyada bir çok hurafe ortaya atılmaya başlandı. Sizler için haberimiz Koronavirüs hakkında doğru bilinen yanlışları derledik.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son yaptığı açıklamaya göre Türkiye'de 6 kişide koronavirüs tespit edildi. Uzmanlar koronavirüse karşı önlemler konusunda uyarılarda bulunuyor. Koronavirüse karşı dirençli olmamız için hijyen ve beslenme önem taşıyor. 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede kişisel hijyen kurallarına uyumun yanı sıra dengeli beslenme, yeterli uyku ve düzenli fizik egzersizin önemli olduğu belirtildi. Birçok kişi koronavirüsten korunmanın yollarını araştırıyor ve merak ediyor. İşte merak edenler için yeni tip koronavirüs hakkında doğru bilinen yanlışlar...

Ev yapımı turşuların, içerdikleri probiyotikler sayesinde bağışıklık sistemine bir miktar destek verdiği ancak içerdiği tuz nedeniyle aşırı tüketiminden kaçınılması gerektiği, burnun tuzlu suyla yıkanmasının virüsün bulaşıcılığını engellemediği, bağışıklık sistemini özel olarak güçlendirdiğine yönelik kanıtlanmış herhangi bir gıdanın bulunmadığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, yaptığı açıklamada, Kovid-19 hakkında doğru bilinen yanlışlara ilişkin açıklamalarda bulundu