GÜNDEM

Koronavirüs hangi ilde görüldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de ilk koronavirüs vakası görüldü açıklamasının ardından akıllara takılan sorulardan biri de vakanın hangi ilde olduğu sorusu oldu. Bakan Koca'dan bir açıklama daha geldi...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye'nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.

Komşu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin aldığı sıkı tedbirleri uygulamadığını hatırlatan Koca, "Bizimse salgına karşı yürüttüğümüz strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiç azalmadı, kat kat arttı." dedi.

VAKA HANGİ İLDE GÖRÜLDÜ?

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'Türkiye'de koronavirüs hangi ilde görüldü?' sorusuna "Bu dönemde bir ili, bir bölgeyi, bir hastaneyi bu anlamda gündemde tutmanın doğru olmadığına inanıyorum. Ben bu kadar net ifade ediyorum. Zaten bununla ilgili uluslararası boyutuyla da bildirilmiş olacak. Bunu da anlayışla karşılayın" yanıtını verdi.

"BAŞARIYI 4 ŞEY TESİS EDER"

Bakan Koca sosyal medya açıklamasında "Hızlı yayılan bulaşıcı hastalıklara karşı başarıyı 4 şey tesis eder" diyen Koca, "Güçlü tedbir, süratli müdahale, yaygın sağlık altyapısı, güven verici bilgilendirme. Bu 4'üne de sahibiz. Tedbirde birlikteyiz. Mücadeleyi birlikte vereceğiz. Her önemli olayı size titizlikle bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri