GÜNDEM

Koronavirüs olduğunu domates salçası yerken farketti

23 yaşındaki Joshua Dent çıktığı Avrupa seyahatinden sonra içtiği domates salçasından metal tadı alınca hastaneye koştu. Gencin test sonuçlarında koronavirüse yakalandığı ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

Dünyadan birbirinden ilginç koronavirüs vaka haberleri geliyor. Fakat bu sefer yaşanan olay belki de bir ilk...

23 yaşında bir genç yaptığı Avrupa seyahati sonrasında içtiği domates salçasından metal tadı alınca şüphelendi ve şüphelerinde haklı çıktı...

İşte olayın tüm detayları:

BURUN AKINTISI VE BOĞAZ AĞRISIYLA BAŞLADI

Daily Mail’in aktardığına göre, 23 yaşındaki Joshua Dent, ilk belirtileri Avrupa seyahatinden döndükten sonra arabayla havalimanından eve giderken hissetti.

HALSİZLİK YAŞAMAYA BAŞLADI

Yolda burun akıntısı ve boğaz ağrısı başladı. Yolda geçirdiği birkaç saat içinde rahatsızlığı iyice ilerledi ve belirtilere halsizlik eklendi.

DOMATES SALÇASINDAN METALİK TAT ALDIĞINI HİSSETTİ

Eve ulaştığında yeni bir belirti daha keşfeden Dent, tat duyusunun değiştiği söyledi. Domates salçası yiyen genç, “korkunç metalik tat” hissettiğini anlattı.

Dent, “Başka bir markanın salçasını da denedim ama değişen bir şey olmadı. Aynı tat, hastalığım boyunca devam etti” dedi.

HASTANEYE GİDİNCE KORONAVİRÜS KAPTIĞINI ÖĞRENDİ

Bu şikayetle hastaneye başvuran Dent’in Kovid-19 kaptığı ortaya çıktı.

Genç adam, domates dahil diğer tüm ürünlerinin tadında bir değişiklik hissetmemesinin kafa karıştırıcı olduğunu da sözlerine ekledi.

İYİLEŞİR İYİLEŞMEZ DOMATES SOSLU SANDVİÇ YEDİ

İyileşen ama evinde izolasyonda kalmaya devam eden Dent, iyileştikten sonra yediği ilk şeyin domates soslu bir sosisli sandviç olduğunu söyledi.

TAT VE KOKU DUYULARINDAKİ DEĞİŞİKLİK KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ OLARAK BİLİNİYOR

Uzmanlara göre tat ve koku duyusundaki değişiklik ve bu duyuları tamamen kaybetmek, koronavirüsün belirgin semptomlarından biri ve virüsün bulaşmasından sonra en hızlı şekilde kendini gösteren belirtiler arasında görülüyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri