GÜNDEM

Koronavirüs ölümlerinde rekor kırıldı

Yeni adı Covid-19 olan koronavirüsünden 1 günde ölenlerin sayısı arttı.. Koronavirüsten Hubei'de bir günde ölenlerin sayısı 242 ile son rekorun iki katına çıktı..

Yeni adı Covid-19 olarak adlandırılan koronavirüsünden ölenlerin sayısı her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. En son 1 günde ölenlerin sayısı 108 olarak açıklanırken bu sayı 242'ye çıktı. Bu rakam ise en sonuncunun iki katından daha fazla!

VAKA SAYISI 48 BİNİ AŞTI

Toplam vaka sayısı 48 bini aştı.. Virüsün görüldüğü yeni vaka sayısı ise 14.840 olarak açıklandı. Son rakamlarla beraber toplam vaka sayısının 48.206 olduğu belirtildi. Hubei eyaletinin sağlık komisyonundan Perşembe günü yapılan açıklamaya göre rakamın bu derece yükselmesinin sebebi, yeni klinik yöntemlerle hesaplamaların yapılmaya başlanması.

Yetkililerin açıklamasına göre Perşembe gününden beri kullanılmaya başlanan bu yeni yöntemlerle tespit edilen vakalar da bu rakamlara eklendi. Komisyon geçen hafta yaptığı açıklamada bilgisayarlı tomografi yönteminin de virüsün tespitinde kullanılmaya başlanacağını duyurmuştu. Böylece hastanelerin yeni vakaları daha hızlı bir şekilde tespit edip hastaların izole edilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Komisyon, eski verileri ve şüphelendikleri vakaları da gözden geçirdiklerini ekledi.

ÇİN UZMANINDAN YENİ İDDİA!
Reuters haber ajansına konuşan ve ABD'de yaşayan Çin uzmanı Victor Shih, rakamların bir anda bu kadar yükselmesinin rahatsız edici bir durum olduğunu söyledi.

Victor Shih'e göre bu durum yetkililerin elinde başından beri iki farklı veri seti olduğunu gösteriyor olabilir. Hubei eyaleti şimdiye kadar vakaların tespitinde sadece ribonükleik asit (RNA) testinin sonuçlarını kullanıyordu.

PİYASALAR DARMA DUMAN
Virüse dair açıklanan son rakamların bu kadar yüksek olması, piyasaların da sert tepki vermesine yol açtı. Japonya piyasaları düşüşle açılırken Avustralya doları, Japonya'nın para birimi yen, ABD hisse senetlerinin vadelilerinde değer kaybı yaşandı.

Yorumlar
Günün Manşetleri