GÜNDEM

Koronavirüs salgını havalar ısınınca bitecek mi? Uzmanlar açıkladı

Dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılmaya devam eden koronavirüsü hakkında birçok soru soruluyor. Bunlardan en çok merak edilen ise havalar ısınınca salgın bitecek mi? Bu sorunun cevabını ise uzmanlar açıkladı..

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüsü yüzünden İran ve İtalya'da ölüm sayısı çok yüksek seyrederken birçok ülke virüsün etkisi altına girdi.. Peki sıcakların artmasıyla birlikte koronavirüsü ortadan kalkacak mı?

Çin'de ortaya çıkan ve 64 ülkede tespit edilen koronavirüsle "Virüs havaların ısınmasıyla sona erecek mi?" sorusu uzmanları ikiye böldü. 

Uluslararası Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Merkezi'nden (CIRI) virolog Bruno Lima, bazı solunum yolu virüslerinin sezonluk etki göstermekle birlikte tropikal bölgelerdeki varlığını yıl boyu koruduğunun altını çiziyor.

"Bazı virüsler mevsimlerle dalga geçiyor"
Paris Pitié-Salpêtrière hastanesinden bulaşıcı hastalık uzmanı Alexandre Bleibtreu da solunum yolu virüsleri için ideal hava sıcaklıklarının 0-7 derece arasında olmasına karşın Covid-19'un baharla birlikte ortadan kaybolmayacağı görüşünde.