GÜNDEM

Koronavirüs tedavisi için kullanılan ilaç Remdesivir nedir? Koronavirüsünü bu ilaç tedavi ediyor mu?

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüsü için bir çok ilaç denenmeye başladı. Bunlardan en etkili olanı Remdesivir isimli ilaç oldu. Peki Koronavirüsü tedavisi bulundu mu? Remdesivir nedir? Remdesivir ilacı koronavirüsünü tedavi ediyor mu? İşte Remdesivir ilacı hakkında merak edilen bilgiler

ABD'nin Nebraska eyaletinde bir hastanenin yaptığı açıklama ile Remdesivir ilacı gündeme geldi. Hastalarda denenen bu ilacın olumlu sonuçlar verdiği ortaya çıktı. Peki bu ilaç koronavirüsünü tedavi ediyor mu? Tüm dünyanın mücadele için seferber olduğu bu salgın her geçen gün daha fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüsünün tedavisi bulundu mu? 

Remdesivir ilacı hangi hastalıklarda kullanılıyor? Remdesivir ilacı etken maddesi nedir? Remdesivir içeren ilaçlar hangisidir?

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) genel müdür yardımcısı Bruce Aylward, Pekin'deki bir basın toplantısında, “Şu anda gerçek etkinliği olabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var ve bu remdesivir,” dedi. 

REMDESİVİR NEDİR?

Remdesivir, nükleotid analogları sınıfında bulunan yeni bir antiviral ilaçtır. Gilead Sciences tarafından Ebola virüsü hastalığı ve Marburg virüsü enfeksiyonları için bir tedavi olarak geliştirilmiştir. Laboratuvar testleri remdesivir'in SARS-CoV ve MERS-CoV gibi çok çeşitli virüslere karşı etkili olduğunu göstermektedir.