GÜNDEM

Koronavirüs yüzünden kira borcunu ödemeyenler evden çıkarılabilir mi?

Koronavirüsün Türkiye'de yayılmaya başlamasının ardından vatandaşların merak ettiği 'Kira borcunu ödemeyenler evden çıkarılabilir mi?' sorusu yanıtını buldu. İşsiz kalmak kira borcunu ortadan kaldırır mı?

Türkiye koronavirüsü ile mücadele etmeye devam ediyor. Bu kapsamda alınan tedbirler doğrultusunda vatandaşların en çok merak ettiği soru 'Ev sahipleri borcunu ödeyemeyen kiracıları konuttan çıkarabilir mi?' oldu. Çünkü koronavirüs salgını ekonomiyi de etkiledi. Birçok vatandaş işsiz kaldı. 

Yasal olarak kiralanan konut kullanıldığı sürece kira yükümlülüğü de sürdüğü için ev sahiplerinin böyle bir hakkı bulunuyor. Ancak bunun için bazı şartların gerçekleşmesi gerekiyor.

İŞSİZ KALMAK KİRA BORCUNU ORTADAN KALDIRIR MI?
Salgın nedeniyle işine gidemeyen ve kirada oturan vatandaşlar kara kara "Kirayı nasıl ödeyeceğim?" sorusunu düşünmeye başladı. Peki ev sahipleri koronavirüs nedeniyle kiralarını ödeyemeyen kiracıları evden çıkarma hakkına sahip mi? 

Milliyet yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü köşesinde bu konuyu ele aldı. Erol, koronavirüs salgını nedeniyle kiraların ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirterek, "İşsiz kalmak, gelirinin kesilmesi, kira ödeme borcunu ortadan kaldıran sebeplerden değil" diyerek, ev sahiplerinin evden çıkarma haklarının bulunduğunu söyledi.