GÜNDEM

Koronavirüse karşı dirençli kan grubu var mı? Koronavirüsü ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları

Tüm dünyayı etkilemeye devam eden koronavirüs salgını Türkiye'de de hızla yayılıyor. Vatandaşların aklında bir çok soru var. Peki koronavirüsünden korunmak için neler yapılmalı? Koronavirüsüne direnç gösteren kan grubu var mı? Koronavirüs kargodan gelen paketlerle bulaşır mı?  İşte koronavirüsü ile ilgili merak edilen sorular ve cevapları..

Çin'den dünyaya yayılan ve ölümlere yol açan koronavirüs salgını Türkiye'de de devam ediyor. Herkes sosyal mesafeyi korumaya çalışarak evlerinden çıkmayarak maske takarak kendisini korumaya çalışıyor. Peki Türkiye'de koronavirüsüne yakalanıp iyileşenler gerçek anlamda eski sağlığına dönüyor mu?  Gençlerde ve yaşlılarda koronavirüs belirtileri aynı mı yoksa farklı mı?

Koronavirüsünden korunmak için ne yapmalı? Koronavirüsüne direnç gösteren kan grubu var mı? Koronavirüsten korunmak için maske takılmalı mı? Koronavirüs salgını hakkında vatandaşların merak ederek kendisine yöneltilen soruları Habertürk sağlık editörü ve Klinik Psikolog Demet Demirkır yanıtladı..

İŞTE KORONAVİRÜSÜ HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULAR VE YANITLARI

Kanser bile insanı 6 ay yada daha uzun bir sürede öldürüyor fakat koronavirus insanı 10 ila 15 gün arasında öldürüyor. Bu kadar tehlikeli bir vebadan korunmak için en püf nokta hangisidir?

Dışarıya çıkmamaya çalışın, çıkmak zorunda kalırsanız maske takın. El temizliğinize dikkat edin ve ellerinizi en az 20 saniye su ve sabunla yıkayın. Ellerinizi yıkamadan ağız, burun veya gözlerinize dokunmayın. Hasta insanlarla temastan kaçının. Hasta insanlarla temas ettikten sonra ellerinizi yıkayın. Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun. Beslenmenize dikkat edin, spor yapın ve uyku düzeninize dikkat edin.

Epilepsi hastaları risk grubunda mıdır?

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği'ne göre, epilepsili hastanın Kovid-19 hastalığına yakalanma riski genel topluma göre daha fazla değildir. Herkesin aldığı önlemleri alması yeterlidir. Epilepsi hastalığı için kullanılan ilaçlar enfeksiyonlara yatkınlığa neden olmaz, bağışıklık sistemini zayıflatmaz.