GÜNDEM

Koronavirüse karşı yeni ilaç! Yüzde 80 tedavi edeceği açıklandı

Dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüs için bir ilaç daha önerildi. Norveç kökenli ilaç firmasının ürettiği hapın, koronavirüs tedavisinde yüzde 80 olumlu sonuç verebileceği açıklandı.

Norveç kökenli ilaç firmasının ürettiği hap başlangıçta kanser için geliştirdi. Ancak sözü edilen hap koronavirüsün hücrelere girmesini ve vücudun en önemli antiviral savunma mekanizmalarından birinin devre dışı bırakılmasını önleyerek virüse karşı koruma sağlıyor.

İngiliz gazetesi Daily Mail’de yer alana habere göre; genel merkezi Norveç’in Bergen şehrinde bulunan ve İngiltere’nin Oxford şehrinde de yan kuruluşu bulunan BerGenBio şirketinin, ‘bemcentinib’ ilacı, virüse karşı koruma sağlıyor.

İNGİLTERE'DE DENENMEK İÇİN ARAŞTIRILIYOR
Habere göre ayrıca, ‘bemcentinib’, hükümet destekli çalışmalarda Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) hastanelerindeki hastalarda denenmek üzere hızla takip edilen bir düzine kadar ilaçtan biri.

"HAPIN YÜZDE 80 İŞE YARAMA OLASILIĞI VAR"
BerGenBio Genel Müdürü Richard Godfrey gazeteye yaptığı açıklamada, hapın hayat kurtaracağına dair 'son derece iyimser' olduğunu belirterek