GÜNDEM

Koronavirüse yakalananlar neler yaşıyor? 4-12. gün arası kritik!

Koronavirüs salgınına yönelik bilimsel araştırmalarla literatür yeniden güncellendi. Buna göre koronavirüse yakalanan hastalar gün gün neler yaşıyor? Koronavirüste en kritik dönem hangisi? Koronavirüs kaç günde geçiyor? Merak edilen bilgiler haberimizde..

Koronavirüs salgınına yönelik bilimsel araştırmalarla literatür sürekli güncelleniyor. Son elde edilen bilgilere göre, virüs bulaştıktan 5. gün sonunda kendini hissettiriyor. 

Virüsün en bulaşıcı olduğu dönem ise 4-12. gün arası. PCR testi 5 ila 30 gün arasında pozitif çıkabiliyor. Çocuklarda en çok görülen belirtiler ishal, karın ağrısı ve kusma olarak ortaya çıkıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, kişiden kişiye farklılık gösterse de genel olarak aynı belirtilerle tespit ediliyor. Bazı insanlarda çok ağır geçen hastalık, bazı insanlarda hiçbir belirti göstermiyor.

Tehlikesi de tam olarak burada başlayan Kovid-19 virüsü ile ilgili bilimsel literatür sürekli güncelleniyor. Son bilimsel verilere göre virüs bulaştıktan 5 gün sonra kendini hissettiriyor. Virüsün en bulaşıcı olduğu dönem ise 4-12. gün arası.