GÜNDEM

Koronavirüsle mücadeleye AK Parti’li vekilden destek

Türkiye ölümcül koronavirüsü ile mücadeleye devam ediyor. Yeni tip koronavirüsüne karşı başlatılan kampanyaya siyasetçilerde destek olmaya başladı..

Koronavirüsü mücadele için başlatılan kampanyaya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar'dan da destek geldi. Gülpınar, TBMM'ye dilekçe vererek 3 aylık maaşını iade etti ve kampanyaya  bağışlamış oldu..

İLK BAĞIŞ UYSAL'DAN GELMİŞTİ

İlk olarak Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir aylık milletvekili maaşını koronavirüs salgınıyla mücadelede kullanılmak üzere bağışlayacağını açıkladı. Daha sonra ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den İHH'nin bağış kampanyasına destek geldi. Gül, "Bu dayanışma ve paylaşma projesine, ben de maaşımı bağışlayarak katkı sunuyorum. Sen ben yok, biz varız. Biz, birlikte Türkiye’yiz" dedi. 

İŞSİZ KALAN AİLELERE YARDIM
İşsiz kaldığı tespit edilen ve gündelikçi çalıştığı için geliri olmayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 10 milyon TL nakdi yardım ve 100 bin aileye kumanya paketiyle çalışmalarını başlattıklarını açıklayan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İçişleri Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade etmişti. Yıldırım, 10 bin adet hijyenik koli dağıtmaya başladıklarını açıklayarak, STK’lara çağrıda bulunmuştu.

 

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri