GÜNDEM

Koronavirüste korkutan gelişme! Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonlu virüs Yunanistan'da görüldü

Yunanistan’dan korkutan haber geldi. Daha önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da uyarıda bulunduğu Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonlu virüs Yunanistan'da tespit edildi.

Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonu virüs Yunanistan’a sıçradı. Yunan Ortodoks Hristiyan Kilisesi'nden bir yetkilide görülen virüse karşı testler ile kapsamlı taramaların yürütüldüğü açıklandı. Virüsün İngiltere varyantı Türkiye'de ilk kez 1 Ocak'ta görülürken, daha ölümcül Güney Afrika türüne ise henüz rastlanılmadı.

Koronavirüsün mutasyona uğrayan ve daha bulaşıcı olan İngiltere ve Güney Afrika türleri, Avrupa’da yayılmaya devam ediyor. Yunanistan’ın Selanik kentinde ilk kez 1 kişide Covid-19’un Güney Afrika’da ortaya çıkan mutasyonu tespit edildi.

TESPİT EDİLEN VAKA YUNAN ORTODOKS HRISTİYAN KİLİSESİ'NDEN BİR YETKİLİ

Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Yunan basınına verdiği demeçte, tespit edilen vakanın Yunan Ortodoks Hristiyan Kilisesi'nden bir yetkili olduğunu belirterek, “Geniş alanda moleküler testler ve hızlı testler ile kapsamlı taramalar yürütüyoruz. Panik yapmaya gerek yok” dedi.

Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) başkanı Panagiotis Arkoumaneas ise yaptığı açıklamada, vatandaşlara salgına karşı alınan önlemlere ve uzmanlar tarafından verilen talimatlara uyması yönünde çağrıda bulundu.