GÜNDEM

Koronavirüsten hangi ülkede kaç sağlık çalışanı öldü?

Koronavirüs salgını dünyayı etkisi altına devam ederken hayatını kaybedenler arasında büyük bölümü sağlık çalışanları alıyor. Uluslararası Af Örgütü raporu yayınladı. Koronavirüsten hangi ülkede kaç sağlık çalışanı öldü?

Uluslararası Af Örgütü'nün perşembe günü yayınladığı rapora göre koronavirüsten en çok sağlık çalışanının öldüğü ülke Meksika oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da geçtiğimiz günlerde Türkiye'de salgından etkilenen sağlık çalışanlarıyla ilgili açıklamasında, "Şu dönemde, maalesef enfekte olan sahada çalışan sağlık çalışanlarımızın sayısı fazla oldu. Toplam sayımız 7 bin 428. Yani 1 milyon çalışanımız içinde 7 bin 428 kişi enfekte, ortalama vakalarımız içindeki oranı yüzde 6,5’e yakın." demişti.

Af Örgütü'nün raporunda incelenen ülkeler arasında yalnızca Meksika'da 1320 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle öldüğü bildirildi. Buna göre Meksika, pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının en çok öldüğü ülke oldu.

Rapora göre, Meksika'dan sonra en fazla sağlık çalışanı kaybı yaşayan ülkeler sırasıyla Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Brezilya, Rusya ve Hindistan olarak kaydedildi.