GÜNDEM

Koronavirüsten ölen Türk kızın ailesinden isyan!

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınından ölen 27 yaşındaki Yonca Akyol'un ailesi Avusturya'ya tepki gösterdi. Kızlarının ihmalden hayatını kaybettiğini iddia ettiler.

Koronavirüsü 27 yaşındaki bir Türk kızın ölümüne sebep oldu. Yıllar önce Avusturya’ya giden Mustafa Akyol ve Neviye Akyol’un kızları, 27 yaşındaki Yonca Akyol, gurbet elde şeker ve böbrek yetmezliği hastalığına yakalandı.

Babası ile annesi ayrı olan ve bir yardım kuruluşunda kasiyer olarak çalışan genç kız, kronik ile genetik hastalıklarıyla uzun süre mücadele etti, yetmedi bir de koronavirüse yakalandı.

TALİHSİZ KIZ TOPRAĞA VERİLDİ

Avusturya’nın Linz şehrinde yaşayan, Türk vatandaşı Yonca Akyol, ateş ve halsizlik belirtisi ile hastaneye gitti. Hastanede kısa bir muayene edilen genç kız,evine yollandı. Birkaç gün sonra aniden rahatsızlanan Yonca Akyol, tekrar hastaneye götürüldü ama hayata tutunamadı.

AİLESİ HÜKÜMETE TEPKİLİ
Gurbette koronavirüsten ölen Yonca Akyol’un cenazesi önceki gün, Linz şehrinde, 5 kişinin bir araya gelmesinin yasak olmasından dolayı babası Mustafa Akyol, amcası Ali Akyol ve bir Türk yakınları ile din görevlisinin katıldığı cenaze namazı sonrası toprağa verildi.

“ATEŞLİ OLARAK GİTTİ AMA...”
Akyol’un yakını Önder Alparlan “kızımız yardım kuruluşunda kasiyerlik yapıyordu muhtemelen oraya gelen kişilerden virüsü kaptı“ ifadelerini kullandı.

Yonca Akyol’un yakınları, Avusturya Hükümeti’ne tepki göstererek, kızlarının ateşli rahatsızlığına rağmen, gerekli tetkik ve tahlillerin yapılmadan evine gönderildiğini söylediler. Genç kızın yakınları, daha önce rahatsızlanan ve ateşi bulunan Yonca Akyol’un hastaneye gittiğini, fakat yeterli sağlık hizmetinin verilmediğini söylediler. Genç kızın yakını Önder Alparlan; “Yonca kızımız ateşli ve halsiz olarak hastaneye gitmiş ancak yeterli tahliller yapılmadan hastaneden gönderilmiş. Geçtiğimiz hafta hastalanınca apar topar yoğun bakıma alınıyor ve karantina uygulanıyor. Fakat kızımızı salı sabaha karşı kaybettik” dedi.

TEST YAPILMADI
Alparlan, virüs nedeniyle ölüm yaşanmasına rağmen aynı evde yaşayan anne ve diğer kız kardeşe hastanede test yapılmadığını belirtti.

“ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ!”
“Hastaneye tahlil yapın, aynı evde yaşayan diğer aile bireylerine virüsün bulaşmaması mümkün mü” diyen Alparlan şunları söyledi; “Hastane yetkililerine bu durumu söyledik ancak aldığımız yanıt, ‘Evinize gidin, 15 gün dışarı çıkmayın. Kendinizi izole edin dediler.Hastaneden ve yetkililerden şikayetçi olacağız.”

Yorumlar
Günün Manşetleri