GÜNDEM

Koronavirüsü atlattım diye sevinmeyin! Yeni tehlike Long Kovid! Long Kovid nedir nasıl anlaşılır?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 'Pandemi yorgunuyuz' başlığıyla yayımlanan yazısında uzamış kovid-19'a dair dikkat çeken bilgiler verdi.. Peki Long Kovid nedir nasıl anlaşılır? Long Kovid belirtileri nelerdir?

Koronavirüs salgını tün dünyayı esir almışken korkutan haberler gelmeye devam ediyor.  Hürriyet Gazetesi yazarı, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşe yazısında uzamış kovid-19'un belirtilerini açıklayarak yeni tehlikeye dikkat çekti. Müftüoğlu long kovid için "Kovid-19 geçirenlerde bir süre sonra ortaya çıkan ilerleyici yorgunluk hali, tekrarlayan baş ağrıları, sisli beyin işaretleri, hava açlığı dikkati çeken ilk sorunlar" diye yazdı.

"Pandemi her an her yerde gündemin bir numaralı maddesi. Peki, neden? Nedeni açık; Pandemide bu belalı, bu yapışkan, bu fevkalade tehlikeli virüse paçayı kaptıranların sayısı 100 milyonu çoktan geçti. 

Bu arada da neredeyse 3 milyona yakın insan hayatını kaybetti" ifadesini kullanan Müftüoğlu, şöyle devam etti:

"Peki, mesele sadece hastalanmakla, yalnızca hayat kaybıyla bitiyor mu? Hayır, bitmiyor! Kovid önümüze yeni yeni ve şaşırtıcı faturalar koymaya devam ediyor.