GÜNDEM

Koronavirüsü bir komşuya daha sıçradı! Aşısı ne durumda?

Bir komşu ülkemize daha ölümcül virüs sıçradı. Yunanistan Sağlık Bakanı, ülkede ilk koronavirüs vakasına rastlandığını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen son dakika açıklaması endişe yarattı. Virüs bugün bir komşumuza ve yeni bir kıtaya daha sıçrarken olumlu bir gelişme de var. Virüs aşısı denenmeye hazır hale getirildi..

 İran'da ölü sayısı 19'a yükselirken, Fransa'da bir kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. İtalya'da ise koronavirüsten ölenlerin sayısı 11'a çıktı. Dünyada yeni tip koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı 2 bin 762'ye yükseldi. Dünya çapında 80 bin 999 vaka olduğu doğrulandı. Virüs yeni bir kıtaya daha sıçrarken Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen son açıklama ise ürküttü. 

Koronavirüs salgını komşumuz Yunanistan'a da sıçradı. Yunanistan'ın Selanik kentinde 38 yaşındaki bir kadında koronavirüs tespit edildi. Kadının İtalya'dan yeni döndüğü açıklandı.

Corona virüsün yayıldığı ülke ve bölgelerin sayısı 42'yi geçti. Virüs bugün yeni bir kıtaya da sıçradı. Latin Amerika ülkesi Brezilya'da bir kişide corona virüsü vakasının görüldüğü açıklandı. Brezilya hükümeti, Sao Paulo'daki hastanede İtalya'dan gelen 61 yaşındaki bir kişide corona virüsünün saptandığını duyurdu.