GÜNDEM

Koronavirüsü için alınması gereken tedbirler! Nasıl korunuruz?

Ülkemizde ilk koronavirüsü vakasının görülmesinin ardından merak edilen soruların başında virüsten nasıl korunuruz? geliyor. İşte, dünyayı teyakkuza geçiren virüs salgınına karşı alınması gereken tedbirler...

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili bilgilendirme amaçlı bilgiler paylaştı. Bu bilgiler doğrultusunda ölümcül virüsten nasıl korunmamız gerektiğini bilmemiz şart. Peki; yeni tip koronavirüs nedir, belirtileri nelerdir? Koronavirüsü nasıl bulaşır? Koronavirüsünden korunmak için neler yapılmalı? Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bilgiler ve koonavirüsü ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde...

Sağlık Bakanlığından paylaşılan bilgilerde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) solunum yolu enfeksiyonu yapan bir virüs olarak tanımlandı.

Yeni koronavirüsün hasta kişilerin öksürme veya hapşırmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki diğer bireylerin ağız, burun ve gözlerine temasıyla, damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaştığı belirtildi.

Hastalığın en çok karşılaşılan belirtileri arasında ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı olduğu, şiddetli vakalarda zatürre, ağır solunum yetmezliği böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebildiği yeni koronavirüsün kuluçka süresinin 2 ila 14 gün arasında olduğu bildirildi.