GÜNDEM

Koronavirüsü yenen her 10 kişiden 9'unda görülüyor

Koronavirüs kaynaklı ölümler dünya genelinde 1 milyonu aşmıştı. Vaka sayıları da her ülkede hızla artmaya devam ederek toplamda 34 milyonu geçmiş durumda. Koronavirüs salgını dünyada yayılmaya devam ederken yeni araştırma sonuçları bir gerçeği daha gözler önüne serdi.

Güney Kore'de yapılan yeni bir çalışma koronavirüsün etkileriyle ilgili çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. Araştırma sonucunu Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA) yetkilisi Kwon Jun-wook açıkladı.

Koronavirüsü yenen kişilerle gerçekleştirilen bu anket çalışmasına göre Covid-19'u yenen kişiler hastalıkla ilgili yan etkileri yaşamaya devam ediyor.

Koronavirüsü yenen her 10 isimden 9'u hastalıktan iyileştikten sonra yorgunluk, psikolojik etkiler, tat ve koku kaybı gibi yan etkileri yaşamaya devam ediyor. Araştırmanın sonucu koronavirüste vaka sayısının kritik 1 milyon eşiğini geçmesinin, global ekonomideki çöküşün ve ülkelerin sağlık sistemlerinin yaşadığı krizlerin ortasında geldi.

Kwon Jun-wook, verdiği brifingde yapığı açıklamada çalışmanın Covid-19'dan iyileşen 965 kişiden 879'unda hastalığın yan etkilerinin devam ettiğini ortaya koyduğunu söyledi.