GÜNDEM

Koronavirüsün merkez üssü değişti! Tüyler ürperten fotoğraflar

ABD'den Brezilya'ya, Rusya'dan Çin'e bütün dünyayı alt üst eden koronavirüsün merkez üssü değişti, tsunamiye dönüşen salgının önüne geçilemiyor. Uluslararası haber ajanslarının servis ettiği fotoğraflar ise, dünyayı sarstı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve halihazırda yeryüzünde 5 milyon 700 bini aşkın insana bulaşan corona virüs salgını, 352 binden fazla can aldı. Dünya çapındaki listenin tepetaklak olduğu salgında, yeni merkez üssünden inanılmaz fotoğraflar geliyor.

Sırbistan - 11 bin 227 vaka, 239 ölüm 
Balkan ülkesinde Nisan ayı ortasında vakalar zirve noktasına ulaştı ve son haftalarda düşüşe geçti.

Güney Kore - 11 bin 265 vaka, 269 ölü 
Çin'den sonra corona virüsün ilk görüldüğü ülkelerden biri olan Güney Kore, kısa sürede salgını durdurmayı başardı. Mayıs ayı başında ise bir Covid-19 hastasının gece kulüplerine gitmesiyle ikinci dalga tetiklendi. Ülkede yaklaşık iki ay sonra günlük vaka sayısı arttı, son 24 saatte 40 teşhis daha konuldu. Söz konusu artış, son 50 günün en yükseği.

Danimarka - 11 bin 428 vaka, 563 ölü 
Avrupa'da karantina tedbirlerini ilk gevşeten ve okulları açan ülke olan Danimarka'da, son bir haftada yalnızca iki ölüm gerçekleşti. 442 bin insana corona virüs testi yapılan İskandinav ülkesinde, salgın kontrol altında.