GÜNDEM

Krantina çağrıları etkili oldu! İstanbul sokakları boşaldı!

İstanbul halkı gülerdir yapılan çağrılara rağmen bir türlü uyarıları dikkate almıyor ısrarla sokağa çıkıyordu. Fakat gelinen noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı uyarılar etkili olmuşa benziyor. İşte İstanbul sokaklarından manzaraları...

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında günlerdir zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması yönünde açıklamalar yapılıyor fakat bir türlü tam olarak etkili olamıyordu.

Tüm uyarılara rağmen balık tutmaya veya yürüyüş yapmaya çıkan vatandaşlar görevliler tarafından uyarıldı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan uyarılar ise oldukça etkili olmuşa benziyor.

Dün yapılan açıklamada şehirler arası geçişlerin kapatıldığı, yalnızca valilik izniyle yapılabileceği duyurulmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat açıkladığı yeni tedbir paketi uygulanmaya başladı.

Toplu taşımalarda seyrek oturma düzeni yaygınlaşırken İstanbul'un en işlek yerlerindeki boşalma da dikkatlerden kaçmadı. İstanbul halkı günler sonra da olsa karantina kurallarına uymaya başladı gibi gözüküyor...