GÜNDEM

Leyla Aydemir'in ölümündeki şok gerçek gerekçeli kararda çıktı!

Ağrı'da amcası tarafından kaçırılarak öldürülen 4 yaşındaki Leyla Aydemir davasında şoke eden gerçekler ortaya çıktı. Kararda amcanın minik Leyla'yı nasıl katlettiği tüm ayrıntılarla anlatıldı..

Ağrı'da amcası tarafından kaçırılarak öldürülen 4 yaşındaki Leyla Aydemir davasındaki detaylar kan donduran cinsten. Her şey baba ile amca arasındaki "miras kalan traktör senin olacak benim olacak" kavgasıyla başlamış.

Ağrı'da, kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir davasında gerekçeli karar açıklandı. Kararda, 'çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'çocuğa karşı cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 4 yıl hapis cezası verilen Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir'in (43) cinayeti nasıl işlediğine dair şok edici detaylar yer aldı. 

Kararda, Yusuf Aydemir'in husumetli olduğu ağabeyine tehdit maksatlı Leyla'yı sakladığı, olayın adli boyuta ulaşması nedeniyle korkup, sakladığı yerden çıkaramadığı, Leyla'yı ölümü üzerine serin bir alanda beklettiği, aramaların gevşetilmesi ve normal hayata dönülmesini fırsat bilerek de cesedi dereye attığı kanaatine varıldığı bildirildi.

Kent merkezinde yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin 7 çocuğundan 6'ncısı olan Leyla, Ramazan Bayramı için geldikleri dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kayboldu. Tüm Türkiye'nin seferber olduğu Leyla'nın 18 gün sonra köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkiinde cansız bedeni bulundu. Leyla'nın ölümünün ardından, başlatılan soruşturma kapsamında 2'si Leyla'nın öz amcası olmak üzere 7 sanık hakkında dava açıldı.