GÜNDEM

LGS'ye giren genç kız gelen telefonla sarsıldı! Tüm emeklerim boşa gitti

Kadirli Şehit Musa Sarıgöz Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Pınar Akbaş'ın LGS sınav optiği kayboldu.

16 Temmuzda sınav sonucunun açıklanmasını beklemeye başlayan Akbaş ailesine okuldan telefon gelerek öğrenci ile birlikte okula gelmeleri istendi.

Öğrencinin annesi Sevgi Akbaş kızını da alarak okula gitti. Okul yetkilileri aileye öğrencinin sınav cevap kağıdının kayıp olduğunu ve Pınar Akbaş'ın bu konuda bilgisine başvuracaklarını söylediler. Sınav sonucunu beklerken aldığı bu haberle şok yaşayan öğrenciye sınava kesin girip girmediği soruldu.

''ŞU ANDA SINAVA HİÇ GİRMEDİĞİM GÖRÜNÜYOR''

Sınav sonrası üzerinde adının yazılı olduğu soru kitapçığını da aldığını söyleyen Pınar Akbaş, "Ben okulumda sınava girdim. Ancak geçtiğimiz hafta bizi okula çağırarak optiğimin kaybolduğunu söylediler. Sınava çok çalışmıştım tüm emeğim boşa gitti. 76 soru cevapladım. Bazı soruları da boş bıraktım. Benim sınava girdiğim salonda arkadaşımda vardı beni sınavda o da gördü. Şu anda sınava hiç girmediğim görünüyor" dedi.

"KIZIMIN GELECEĞİ İLE OYNAMASINLAR"

"Kızımın geleceği ile oynanmasın" diyen anne Sevgi Akbaş ise, "Bizi okuldan çağırdılar geldik. Kendilerini Bakanlıktan aramışlar sanırım bize öyle dediler ve kızımın cevap optik kağıdının kayıp olduğunu söylediler. Pandemi dönemimde kızım sürekli ders çalışmıştı. Dershaneye de göndermiştim. Bana adresime en yakın okula göndeririz dediler. Ben öyle olsun istemiyorum kızımın hakkının aranmasını istiyorum. Bakanlıktan ve Cumhurbaşkanımızdan bu konuda yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

"NEREDE KAYBOLDU HENÜZ BİLMİYORUZ"

Konuyla ilgili Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız ise Bakanlıktan şube müdürünün arandığını ve konudan haberdar olduklarını belirterek, "Öğrencimizin cevap kağıdının birinin olmadığı söylendi. Soru kitapçığının arasında mı kaldı, buradan gönderildi başka yerde mi kayboldu henüz bilmiyoruz. Bakanlık oradan araştırıyor biz de buradan araştırıyoruz. Aileyi bunun için okuldan aradılar ve bilgilendirdiler" dedi.

Yorumlar
Günün Manşetleri