GÜNDEM

Libya'da Türk mürettebatlı gemiyi alıkoydular

Türkiye ile Libya arasında imzalanan askeri işbirliği anlaşması TBMM'den geçerken, dün gece yarısı Hafter'e bağlı Ulusal Libya Ordusu’na (ULO) ait bir deniz muharebe aracı, mürettebatı Türk olan Karayip ülkesi Greneda bandıralı bir gemiyi alıkoydu.

Hafter'e bağlı Ulusal Libya Ordusu’na (ULO) ait bir deniz muharebe aracı, Libya karasularında, ülkenin doğusundaki Derne açıklarında gemiyi durdurdu.

Reuters’ın haberine göre; ULO Sözcüsü Ahmed Mismari, İngiliz haber ajansına yaptığı açıklamada, denetim ve yükünün teyidi için geminin Ras El Hilal Limanı’na çekildiğini söyledi.

TÜRK MÜRETTEBATIN FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTILAR

Hafter güçleri, geminin durdurulduğu anları ve sorgulama görüntülerini yansıtan bir videoyu Reuters haber ajansına verdi. Ayrıca üç Türk mürettebatın pasaportlarının fotoğrafları da Reuters’la paylaşıldı.

libya gemi

Türkiye, BM’nin tanıdığı Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne destek veriyor. UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen ayın sonunda İstanbul'da bir araya gelmiş ve “deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması” ve “güvenlik ve askeri işbirliği mutabakat muhtırası” imzalamıştı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri