GÜNDEM

Libya'daki Türk birliğinin komutanı Kara Pençe Tuğgeneral Halil Soysal oldu

Libya'daki Türk birliğinin komutanı belli oldu! Ülkedeki Türk askerlerini "Kara Pençe" lakaplı Tuğgeneral Halil Soysal komuta edecek

Libya'daki Türk birliğinin komutanı belli oldu! Ülkedeki Türk askerlerini "Kara Pençe" lakaplı Tuğgeneral Halil Soysal komuta edecek

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ve "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" Akdeniz'de sınırları yeniden çizdi.

Türkiye bu adımla, Doğu Akdeniz'deki enerji paylaşımında by-pass edilmesinin önüne geçerek, Batılı ülkelere, "Biz olmadan burada oyun kuramazsınız" mesajı vermiş oldu.

Başta AB, Yunanistan ve Rum Kesimi'nden anlaşmaya itirazlar gelirken, Türkiye kararlılığını göstermek için Libya'ya asker gönderme karar da aldı.

Bu kararın hemen ardından ise sahada çok kritik gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in girişimleri ile Libya'da ateşkes ilan edildi.

KARA PENÇE LİBYA YOLCUSU

Türkiye'nin Libya'ya asker yollamasına ilişkin tezkerenin Meclis'ten geçmesinin ardından ülkeye gidecek Türk askerini komuta edecek general da netleşti.

Süper Haber'in haberine göre; özel çıkarılan bir kararname ve komutanlık emrine göre, Şırnak Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal Libya'ya atandı.