GÜNDEM

Lütfi Elvan'dan açıklama! Büyüme dönemine gireceğiz

Yeni ekonomi yönetiminin mesaisi bu hafta başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bugün TBMM’de bakanlığının bütçe görüşmelerine katıldı. Lütfi Elvan'dan çarpıcı açıklamalar geldi..

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz. 2022 ve 2023 yıllarında istikrarlı bir büyüme dönemine gireceğiz" açıklamasında bulundu.

Elvan, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; "Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz.

''2022 ve 2023 yıllarında istikrarlı bir büyüme dönemine gireceğiz''
IMF tahminlerine göre dünyada açıklanan toplam tedbir büyüklüğü 12 trilyon dolara ulaşmıştır. Yılın ikinci yarısında tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini öngörüyoruz. 2022 ve 2023 yıllarında istikrarlı bir büyüme dönemine gireceğiz.

''Ekonomi yüzde 9,9 oranında daraldı''
Salgına yönelik alınan kısıtlayıcı tedbirler ekonomik aktiviteyi olumsuz etkiledi. Salgın kaynaklı dış talepteki daralma, kapıların kapatılması gibi önlemler neticesinde ihracat ve turizm gelirleri olumsuz etkilendi. Bu gelişmeler neticesinde yılın ikinci çeyreğinde ekonomi yüzde 9,9 oranında daraldı. 

2020 yılında işsizlik oranı
Yerli ve uluslararası girişimciler için yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda yapısal reformları hayata geçireceğiz. Kovid-19'un olumsuz etkilerini gidermek amacıyla 29,4 milyar lira vergi ödemesiyle 40 milyar liralık sosyal güvenlik prim ödemesini erteledik. 2020 yılında işsizlik oranının yüzde 13,8 olarak gerçekleşmesi tahmin edilmektedir.

Yorumlar
Günün Manşetleri