GÜNDEM

Macaristan'dan Türkiye'ye getirildi! 'Bu kara lekeyi nasıl silerim' paylaşımı yaptı

Dün akşam bir grup koronavirüs tedbirleri kapsamında Macaristan'dan Bingöl'e getirildi. Burada karantina altına alınanlar arasında bir kişiye twitter hesabından yaptığı paylaşım sonrası soruşturma başlatıldı.

Tüm dünyada yayılmaya devam eden koronavirüs için Türkiye'de önlemler alınmaya devam ediyor. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’den Bingöl’e getirilen 123 Türk Vatandaşı, 14 günlük karantina süresini geçirmek üzere kentteki KYK yurtlarına yerleştirildi. Gelen misafirler için yurtlar dezenfekte edildi, rahat etmeleri için gereken önlemler alındı.

Grup içinde bir kişi ise Twitter hesabından kentle ilgili yaptığı, "Budapeşte-Bingöl seferine tanık oldum resmen. Pasaportumdan bu kara lekeyi nasıl silerim" paylaşımı yaptı. P.P'nin bu paylaşımı tepkiye neden oldu.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, söz konusu paylaşımı yapan kişi hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Dün gece Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den Bingöl'e gelen uçakta yer alan ve karantina altında bulunan P.P. adlı şahıs hakkında, yukarıdaki paylaşımı sebebiyle halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçundan soruşturma başlatılmıştır"

Macaristan'da bulunan 123 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında dün gece Bingöl'e getirilerek, karantina sürecini geçirecekleri Gençlik ve Spor Bakanlığı Bingöl Kredi ve Yurtlar Kurumu Mürsel Paşa Öğrenci Yurdu'na yerleştirilmişti.

Yorumlar 12 Yorum
Günün Manşetleri