GÜNDEM

Malatya'da şiddetli deprem

Malatya'nın Tepehan-Pütürge bölgesinde meydana gelen depremin şiddeti 5.7 olarak ölçüldü.

Malatya'nın Tepehan-Pütürge bölgesinde saat 12.37'de meydana gelen depremin şiddeti 5.7 olarak ölçüldü. Deprem, yerin 5 km altında meydana geldi.

''HENÜZ ULAŞAN BİR YIKIM İHBARI YOK''

Malatya Valiliği tarafından yapılan ilk açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Henüz valiliğimize ulaşan bir yıkım ihbarı olmadı, incelemeler devam ediyor''

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ

Şiddetli deprem Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Diyarbakır ve Urfa'dan da hissedildi.

PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Deprem ile ilgili açıklama yapan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, daha önceki depremlerde hafif hasar gören binalarda ağır hasar oluştuğunu belirtti.

Mikail Sülük, açıklamasında "Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Geçmiş depremde hasar gören ve şu anda da hasar alan binalarımız var. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, deprem 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz’da da 4.0 büyüklüğünde bir deprem olmuştu, o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi." ifadelerine yer verdi.

AFAD'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, deprem sonrası olumsuz bir ihbarın bulunmadığı duyuruldu.

Yapılan paylaşımda, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

VELİ AĞBABA: İKİ BİNA YIKILDI

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iki binanın yıkıldığına dair bilgi aldıklarını söyledi. 

BALPINARI MAHALLESİ MUHTARI SİYAHMET ER

Balpınarı Mahallesi Muhtarı Siyahmet Er ise şu bilgileri verdi: "Önceki depremden 16-17 hasatlı evimiz vardı.O evlerde hasar derinleşti. Herkes tedirgin, insanlar sokakta ama çökme ya da can kaybı yok ama hasarlı evlerimiz daha hasarlı oldu. Benim olduğum mahallede herkesle telefonda görüştüm herhangi bir olumsuzluk yok. Herkes tedirgin bir şekilde bekliyor. Çevre köylerdekiler de bizim gibi can kaybı yok."

TEPEHAN MUHTARI EKREM ŞENADLI

"Mahallemiz 400 haneli. 3 tane ağır hazarlı binamız var. Yıkılan bina yok. Evlere girmeyin anonsu yapıyoruz" diyen Tepehan Muhtarı Ekrem Şenadlı, vatandaşların tedirgin bekleyişinin sürdüğünü söyledi. 

Detaylar gelecek...

Yorumlar
Günün Manşetleri