GÜNDEM

Mansur Yavaş'tan hesap blokeleri hakkında açıklama

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin ardından bağışların toplandığı hesaplara bloke konmuştu. Bu konu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanı Mansur Yavaş'tan açıklama geldi..

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yardım konusunda açıklama geldi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda kimsenin endişe etmemesi gerektiğini, planlanan yardımlara devam edileceğini açıkladı.

KİMSEYİ AÇ BIRAKMAYACAĞIZ
Mansur Yavaş ''İşini ve gelirini kaybetmiş insanları desteklemek için kullandığımız ve sizlerin de katkıda bulunduğu banka hesapları İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bloke edilmiştir. Kimse endişe etmesin! Planladığımız yardımlara devam edeceğiz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız.'' dedi..

HESAPLARA BLOKE KONMUŞTU
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ile gönderilen genelgede yerel yönetimlerin yardım toplayamayacağı ifade edilmiş, belediyelerin hesaplarına bloke konulmuştu. Genelde, “Yasalarımızda yerel yönetimlerin Yardım Toplama Kanunundan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanunu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar” ifadeleri kullanılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından şu duyuruyu yaptı:

Yorumlar 2 Yorum