GÜNDEM

Marketlerde rafta başka kasada başka fiyat uygulanıyor! Vatandaşlar şikayet yağdırdı

Market hilelerinin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de rafta farklı, kasada farklı fiyat uygulanıyor. Vatandaşa “Fişlerinizi mutlaka kontrol edin” uyarısında bulunan uzmanlar, tüketici lehine olan fiyatın uygulanması gerektiğini vurguluyor

Kurda yaşanan düşüşü etiket fiyatlarına yansıtmayan marketler şimdi de raf oyununa başladı. Rafta yazdığı fiyatlarla tüketiciye 'gelgel' yapan marketler, bunu kasaya yansıtmıyor. 

Öyle ki rafta 9 lira olarak belirtilen bir ürün kasada 13 lirayı bulabiliyor. Yine rafta 7.5 TL olarak belirtilen bir ürün fişe 8.25 TL olarak yansıyabiliyor. Aradaki farkı kasada ya da sonrasında evinde fark eden vatandaşlar, sorunu çözmek için market çalışanına durumu ilettiğinde ise "İndirim bir saat önce sona erdi", "Etiket hatalı, isterseniz almayın", "Fiyatı böyle yapabileceğimiz bir şey yok" şeklinde cevaplarla karşılaşıyor.

DENETİMLER ARTIRILSIN

Kanunen tüketici lehine olan fiyatın uygulanması gerekirken bunun yapılmamasına tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medya ve sitelere şikâyet yağdırıyor. Vatandaşlar, "X marka helva aldım. Reyon fiyatı 7.95, ancak kasada 9.45 TL olarak geçildi. İtiraz ettim bir de çalışandan tepki aldım. Hem suçlular hem de güçlü"

"Raftaki fiyatla kasadaki fiyat farklı, bunu söylediğimde 45 kuruş farktan bişey olmaz şeklinde bir de lakayt cevap aldım", "Reyonda 14 TL olan peynire fişte 20 TL kesmişler. 0.90 kuruş sandığım kahveyi 1.5 TL'den geçmişler. Teker teker ürünleri kasada sorgulayacak mıyım?" şeklinde tepkilerini dile getirirken, denetimlerin daha da sıklaşması gerektiğini vurguluyor.