GÜNDEM

Marmara Adası'nda elektrik krizi! Saatlerdir yok

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'na yer altından giden kabloların zarar görmesi nedeniyle saatlerdir elektrik verilemiyor. Dün saat 15.00 sıralarında başlayan kesintiye denizdeki fırtına dolayısı ile müdahale edilemiyor.

Alınan bilgiye göre, önceki gün saat 15.00 sıralarında Balıkesir Narlı'dan Marmara Adası'na denizin dibinden giden elektrik kablolarında henüz bilinmeyen nedenle arıza meydana geldi.

Elektriklerin kesilmesi üzerine UEDAŞ ve belediye ekipleri, kabloların tamiri için çalışma başlattılar ancak denizdeki fırtına nedeniyle müdahaleler sonuç vermedi.

uludağ elektrik

Aksoy, Paşa Limanı'ndan gelen ayrı bir hatla Avşa'ya elektrik sağlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Narlı'dan denizin altından gelen 5 kilometrelik bir hat var. Bu hatların arızalanması nedeniyle elektrikler kesildi. Bu yüzden adaya elektrik veremiyoruz. Yarın netleştirip gerekli müdahaleyi yaparak ilçemize elektriği sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Kabloların arıza yapması geminin çapasının takılmasından olabilir. Büyük bir ihtimalle de ondandır."

Öte yandan GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, hava muhalefeti nedeniyle Erdek-Marmara-Avşa seferleri de iptal edildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri