GÜNDEM

Medyada 'İmamoğlu çağrılmadı' yalanı!

İstanbul depremi sonrasında bugün valilikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında yapılan toplantıya Ekrem İmamoğlu'nun çağrılmadığı iddia ediliyordu ama..

İstanbul Valiliği'nde İstanbul depremi sonrası bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlık etti.

Valiliğin sayfasından duyurulan deprem toplantısına İçişleri Bakanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Vali, AFAD Başkanı ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde 26 Hizmet Grubunun yaptığı çalışmalar değerlendirildi.

Toplantı sosyal medyanın gündemine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesi ile düştü. Gazeteci Yıldıray Oğur ve İsmail Saymaz toplantı görsellerini paylaşıp şunları yazdılar:

İMAMOĞLU GİZEMLİ KONUŞTU

İBB lojistik merkezinde incelemelerde bulunan Ekrem İmamoğlu valilikteki toplantıya İBB Genel Sekreter yardımcısının katıldığını söyledi. İmamoğlu'na 'size davet mi gelmedi siz mi öyle uygun gördünüz' diye soruldu. İki kez tekrarlanan bu soruya Ekrem İmamoğlu "Genel sekreter ve arkadaşlarımız orada" demekle yetindi. 

İŞİM VAR DİYEREK GİTMEDİ

Daha sonra ortaya çıkan bilgiye göre İmamoğlu'nun toplantıya davet edildiği, ancak başka bir işi olduğu gerekçesiyle gitmediği ve İBB Genel Sekreteri'ni gönderdiği ortaya çıktı.

VALİLİK DE YALANLADI

İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Afet Müdahale Planı Toplantısına davet edilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul'da dün meydana gelen deprem sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında bütün kurumların en üst düzeydeki temsilcilerinin iştirakleriyle bir değerlendirme toplantısı yapıldığı anımsatıldı. 

Yapılan bu toplantı sonrasında gece boyunca sürecek Afet Acil Durum Yönetim Merkezi faaliyetlerinin, sabah 10.00'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Hasdal Yerleşkesinde tekrar değerlendirilmesinin kararlaştırıldığı, bugünkü toplantı için tüm katılımcıların bizzat orada bilgilendirildiği ve davet edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın toplantıya davet edilmediği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

BAZI İNTERNET SİTELERİ HABERİNİ KALDIRDI

Depremin ilk anından itibaren Ekrem İmamoğlu'nun toplantıya davet edilmediği yönünde haberler yapan bazı internet siteleri, İmamoğlu'nun gizemli açıklamasından sonra haberlerini yayından kaldırdıkları görüldü. 

Yorumlar
Günün Manşetleri