GÜNDEM

Mehmet Metiner Mustafa Yeneroğlu'na ateş püskürdü

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na zaman zaman yaptığı yorumlarla bazı AK Partili isimlerin eleştirilerine maruz kalıyor. Yeneroğlu bu kez AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'in hedefi oldu.

Sık sık sosyla medyadaki aykırı çıkışlarıyla dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na, AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'den sert tepki geldi.  

Yeni Akit'e konuşan Mehmet Metiner, “Mustafa Yeneroğlu’nun tarzı ve tutumu asla parti aidiyeti ile bağdaşmıyor. Yeneroğlu ayrılmak için kendine başka libaslar giydirmesin ve partimizi de haksız yere suçlamaktan vazgeçsin”dedi.

“Tam bir CHP ağzıyla kendi partisini ve hükümetini eleştiren bir parti yetkilisi ilginç bir durum oluşturuyor” ifadelerini kullanan Metiner, “Eleştirilerine cevap vermeden önce şu hususun altını çizme gereği duyuyorum: Yeneroğlu’nu tekrar milletvekili listesine kim aldırdı? Ve MKYK üyeliğiyle kim taltif etti” diye sordu.

METİNER'İN ELEŞTİRİLERİ ŞÖYLE DEVAM ETTİ:

- Yeneroğlu gibilerini bu makamlara taşıyanlar her kimse kusura bakmasınlar ya kimin kimin adamı olduğunu bilmiyorlar ya da... Neyse, yadaları sıralamanın artık vakti yok. Ama parti içinde bu tür adamları koruyup kollayanların artık seçimlerine itibar edilmemesi gerektiğine inanıyorum.

- Önce ‘partililik aidiyeti’ nedir onu öğrensin. Bu sözleriyle yaptığı şey partisine yönelik ağır bir suçlamadır. Partimizin özünden saptığı iddiası asla kabul edemeyeceğimiz bir suçlamadır. Yok böyle bir şey. Partimiz özünden sapmış olsaydı Yeneroğlu’ndan önce biz başkaldırırdık. Yeneroğlu ayrılmak için kendine başka libaslar giydirmesin ve partimizi de haksız yere suçlamaktan vazgeçsin. AK Parti’nin nerede hata yaptığını görmesi gerektiğini söylüyor. Katılıyorum. Yeneroğlu gibi arkadaşlarımızı tercih edip üst katlara taşıyanlar umarım ne büyük hata yaptıklarını görürler.

Yorumlar
Günün Manşetleri