GÜNDEM

Meseleye koronadan girdi zinadan çıktı

Habertürk ekranlarından Veyis Ateş'in konuğu olan İlahiyatçı Ali Rıza Demircan'ın canlı yayından söyledikleri sosyal medyada büyük tepki çekti.

İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, "Geçici önlemlerle olmaz. Zina, evlilik dışı ilişki,  eş cinsellik, evlilik hayatında anal ilişki ve regl döneminde ilişki bunlar Rabbimizin Müslümanlara koyduğu yasaklardır. Bu yasaklara uyarsanız bir çok hastalığın önlemini daha oluşmadan almış olursunuz. Peygamberimiz sağlıklı insanlar ve hayvanları sağlıksız geçici hastalıklara müptela olanlarla bir araya getirmeyin  diye buyurmuştur." şeklinde konuştu. 

Veyis Ateş, Ali Rıza Demircan'ın programda yaptığı açıklamalara gelen tepkiler nedeniyle, sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

"Bu akşam Habertürk TV Ana Haber’de ağırladığım A.R.Demircan’ın açıklamaları haklı tepkilere sebep olmuştur. Programda kamuoyunun gündemindeki umre ve cuma ve vakit namazı konuşulacağı konusunda anlaşılmış olmasına rağmen., konuğun canlı yayında mevzuyu toplumu ayrıştıran konulara getirmesinden ve yayın ilkelerimizle bağdaşmayan nitelikte beyanlarda bulunmasından ve buna yayın esnasında gereken tepkinin gösterilememesinden dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Saygılarımla.."

Yorumlar 5 Yorum
Günün Manşetleri