GÜNDEM

Meteoroloji kar yağışı tahmininde değişiklik yaptı!

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen kar yağışına ilişkin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminini paylaştı.

İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen kar yağışına ilişkin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü son tahminini paylaştı.

14-20 Şubat tarihleri için yapılan haritalı tahmine, "Hava sıcaklıklarının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına, özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altına düşeceği tahmin ediliyor" notu düşüldü.

KAR YAĞIŞININ ÇARŞAMBA GÜNÜ ETKİSİNİ YİTİRMESİ BEKLENİYOR

Haritalı tahminde daha önce, hafta sonuna kadar etkili olması beklenen kar yağışının, çarşamba gününden itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor. Pazar günü başlayacak olan ve 'kuvvetli kar' uyarısı yapılan yağışların, pazartesi, salı ve çarşamba günleri hemen hemen yurdun tamamında etkisini göstermesi bekleniyor.

Perşembe günü ise, Karadeniz Bölgesi ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kar yağışının etkili olması, Orta Anadolu'da yağışsız ancak soğuk bir havanın etkili olması bekleniyor.

CUMA GÜNÜ KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Marmara ve Ege'de ise perşembe günü parçalı bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Cuma günü ise, Batı ve Orta Karadeniz çevresi ile Doğu Anadolu'da kar yağışı tahmin ediliyor.

Diğer bölgelerde ise açık bir hava bekleniyor. Önümüzdeki cumartesi günü ise tüm yurtta yağış beklenmiyor.

BİR ÖNCEKİ TAHMİNDE HAFTA SONUNA KADAR YAĞIŞ BEKLENİYORDU

Meteoroloji tahmin haritasında dün yapılan tahminde kar yağışının 6 gün boyunca devam edeceği, bu gece başlayacak yağışın cuma günü İstanbul'u terk etmesi bekleniyordu.

Yorumlar
Günün Manşetleri