GÜNDEM

Metin Feyzioğlu'undan Yargı Reformu isyanı

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin tanıtımının Külliye'de yapılmasına gelen tepkilere isyan etti.

Metin Feyzioğlu "Anlamak mümkün değil. Cumhurbaşkanımız Anayasa'ya göre millete karşı siyaseten sorumlu kişidir. Ve devletin idare merkezinde 'bunun arkasında ben varım' demiştir. Bundan ancak memnuniyet duymak gerekir" dedi.

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Ankara'da, 'Yargı Paketinin Getirdiği Yenilikler Basit ve Seri Yargılama Usulü Sempozyumu' düzenlendi. Sempozyuma Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yüksek yargı üyeleri, hakim ve savcılar katıldı.

Bugüne kadar 'Ben yaptım oldu' şeklinde yapıldı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, milli meselelerde 'Türkiye ittifakı yapmalıyız' çağrısının çok doğru olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Milli meselelerde siyasi particilik yapılmamalı, ideolojik gözlüklerle değil, milli gözlükle, milli açıdan meselelere yaklaşılmalı. Bu içi doldurulması gereken bir söylemdi. Ve içi ilk adımda Yargı Reformu Stratejik Belgesi'nin hazırlanması sürecinde doldurulmaya başlandı. Bugüne kadar benzer reformlar Türkiye'de yıllarca yapıldı. Ancak kimsenin düşüncesini almadan 'ben yaptım oldu' şeklinde yapıldı."

'Vatandaştan gelen geri bildirimler yargı reformu belgesinin içine girdi'
FETÖ'nün devleti ele geçirmek için yargıyı nasıl kullandığını ve ülkede yarattığı tahribatı anlatan Feyzioğlu, şunları söyledi:

İLK KEZ BİR ADALET BAKANI BERABER YAPALIM DEDİ

"Bu yapının yargıdan temizlenmesi ve Türkiye İttifakı'nın yargıda tezahür ediyor olması bizim açımızdan çok önemliydi. Bu, Sayın Adalet Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın yol göstermesi doğrultusunda, 'toplumun tüm kesimlerini bu işin içine katacağız' demesi ve gereğini yapmasıyla gerçekleşti. İlk kez bir Adalet Bakanı, 'gelin sorunlar neyse birlikte tespit edelim, bu sorunların çözümlerini birlikte üretelim' dedi. Bize, avukatlara, Türkiye Barolar Birliğine, vatandaşa dedi. Bu belge hazırlanırken adliyede mahkeme kapısında bekleyenlere, 'sorununuz ne, ne bekliyorsunuz, şikayetiniz ne?' diye soruldu. Vatandaştan gelen geri bildirimler Yargı Reformu Belgesi'nin içine girdi."

NEDEN KÜLLİYE'DE AÇIKLADI POLEMİĞİ

Feyzioğlu, en çoğulcu ve katılımcı şekilde hazırlanan belgeye birileri tarafından "Neden Cumhurbaşkanı Külliyede açıkladı" diye tepki gösterdiğini kaydederek, "Anlamak mümkün değil. Cumhurbaşkanımız Anayasa'ya göre millete karşı siyaseten sorumlu kişidir. Ve devletin idare merkezinde 'bunun arkasında ben varım' demiştir. Bundan ancak memnuniyet duymak gerekir. Ondan sonra da bu belgenin küçümsenmesi aşaması başladı. 'İçi boş' dediler. Bunu diyenler belgenin kapağını açıp okumadılar bile" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından sempozyumda, yargı paketinin getirdiği yenilikler konuşuldu.

Yorumlar
Günün Manşetleri