GÜNDEM

Mevlüt Çavuşoğlu Stoltenberg'in yüzüne söyledi! Ermenistan savaş suçu işliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından Azerbaycan'a yönelik saldırılarda sivilleri hedef alan işgalci Ermenistan'ın savaş suçu işlediğini hatırlattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası bir basın açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu, başta NATO olmak üzere herkesin, Ermenistan'a Azerbaycan topraklarından çekilmesi çağrısında bulunması gerektiğini söyledi.

"Ermenistan'ın sivillere saldırması yeni değil. Hocalı'da insanları, 'çocuk', 'kadın' demeden nasıl katlettiğini görebilirsiniz. Şimdi önce çatışma hattında hem askerlere hem sivillere saldırdı, birçok sivil şehit oldu" diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

''ERMENİSTAN SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR, FRANSA DA DESTEK VERİYOR''

"Sıkışan Ermenistan sivilleri hedef alarak füze göndermeye başladı, bu esasen savaş suçudur. Azerbaycan ise kendi topraklarını almak için mücadele ediyor. Tüm uluslararası örgütler ve ülkeler ya çok dengeli olmaya çalışıyor ya da Ermenistan'ı destekleyen açıklamalarda bulunuyor. Bu sorunu çözmek için kurulan Minsk Üçlüsü'nden Fransa, açık açık Ermenistan'a destek veriyor.

''HERKESİN GÜÇLÜNÜN DEĞİL HAKLININ YANINA YER ALMASI GEREKİYOR''

Hem Türkiye hem de Batılı ülkeler olarak buraların toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Ermenistan'ın bir an önce buralarda çekilmesi çağrısında herkesin bulunması gerekiyor, 30 yıldır devam ediyor. Ermenistan bu işgalin tadını çıkarıyor. Cesareti nereden buluyorsa, Azerbaycan'a saldırıyor, herkesin güçlünün değil, haklının yanında yer alması gerekiyor."

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"Özellikle İdlib'de NATO'dan Türkiye'nin desteği oldu ama müttefiklerin ciddi anlamda engellemesi oldu. Mütteğifimiz Polonya'nın desteği oldu, çok teşekkür ediyoruz. 

Afganistan'dan apar topar çekilmenin doğru olmadığını düşünüyoruz. Müttefikler arasında samimi bir istişareden sonra karar vermemiz gerektiğini düşünüyoruz.

Irak ciddi sorunlarla karşı karşıya. NATO'nun oradaki misyonuna da destek veriyoruz, ama maalesef hayata geçemedi Irak'ın karşı karşıya olduğu sorunlardan dolayı... 

Libya'da kalıcı ateşkes için sarf ettiğimiz çabalar hakkında bilgi verdik. Destek veremiyorlarsa müttefikler, terör örgütlerine destek vermesinler. Terör listemizdeki örgütlerle angajmana girmeleri kabul edilemez. 

Savunma sanayi ihtiyaçlarını kendi içimizde halletmemiz gerekiyor. Patriot alamadığımız için müttefiklerimizden S-400 almak durumunda kaldık. Bu sadece hava savunma sistemiyle alakalı değil, müttefiklerin bu konularda zorluk çıkarmaması gerekiyor. NATO'nun 2030 yılına katkı sağlamaya destek vereceğiz."

Yorumlar
Günün Manşetleri