GÜNDEM

Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı arasında çok önemli görüşme! ABD'nin S-400 kararına sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında dikkat çeken bir görüşme gerçekleşti. Lavrov, görüşme sonrası yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı S-400 yaptırımlarına ilişkin, ''ABD’nin hukuksuz yaptırımlarına karşın Türkiye ile askeri-teknik işbirliğimizi sürdüreceğiz." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sonrasında, Rus yapımı S-400 savunma sistemi satın almış olması nedeniyle ABD’nin Türkiye’ye karşı yaptırım uygulama kararına ilişkin yaptığı açıklamada, ‘hukuksuz yaptırımlara karşın Ankara ile askeri-teknik birliğini sürdüreceklerini’ belirtti.

"EGEMENLİK HAKLARIMIZA SALDIRIDIR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Soçi'de düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD'nin CAATSA yaptırımlarıyla ilgili, "Bu yaptırım bizim egemenlik haklarımıza saldırıdır. Yaptırımlarla geri adım atmayacağımızı herkes bilir" dedi.

"AMERİKAN ÇIKAR LOBİSİ..."

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, açıklamasında şunları söyledi:

Piyasa kurallarına uygun olmayan yöntemlerin yardımı ile açık bir biçimde Amerikan üreticilerin çıkarlarının lobisini yapan Washington tarafından uygulanan hukuksuz ve yasadışı baskıya karşın, Türk meslektaşlarımızın prensip olarak bu alanda işbirliğinin sürmesi isteğinde olmasına, Devlet Başkanı’nın (Vladimir Putin) da defalarca söylediği gibi değer vermekteyiz.

Yorumlar
Günün Manşetleri