GÜNDEM

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan göçmen tepkisi

Göçmen tartışmaları devam ediyor. On binlerce göçmen sınıra akın ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu göçmenler konusunda Twitter'dan tepki gösterdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan, Alman mevkidaşı Heike Maas'a tepki gösterdi. Twitter'dan açıklama yapan Çavuşoğlu "Senin sözlerine inanmak isterdim. Tabii, Yunan dostlarınla bir kere bile olsa konuşmuş olsaydın. Şimdi onlar, sınırlarda göçmenleri öldürüyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sınır kapılarını açarak göçmenlerin Avrupa'ya geçmesini engellememe kararı sonrası toplamda 130 bin mülteci Türkiye sınırlarını terk etti. Bu durum büyük krize neden olurken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heike Mass ile Twitter üzerinden restleşti.

OYUNCAK OLMASINI İSTEMİYORUZ
Almanya Dışişleri Bakanı Heike Maas, önceki gece Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na bir tweet attı. Maas, bu paylaşımında, "Türkiye'nin taşıdığı büyük yükün farkındayız. Ancak Türkiye, AB ile yaptığı göçmen anlaşmasının gereklerini yerine getirmeye devam etmeli. AB, göçmenlerle ilgili üzerine düşen görevi yerine getirdi. Biz onların, jeopolitik bir oyuncak olmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

AB HANGİ SÖZÜNÜ TUTTU?
Alman mevkidaşının bu tweetine sert yanıt veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise şunları kaydetti: AB Türkiye'ye karşı hangi sözünü tuttu? Söylenen 6 milyarın yarısı bile Suriyelilere ulaşmadı, gönüllü kabul başlamadı, güvenli bölgeye katkı sağlanmadı.

BİR KERE KONUŞMUŞ OLSAYDIN...
Çavuşoğlu, attığı bir diğer tweette ise şu ifadelere yer verdi: Senin bu uyarıcı sözlerine hakikaten inanmak isterdim. Tabii, Yunan dostlarınla bir kere bile olsa konuşmuş olsaydın. Şimdi onlar, sınırlarda göçmenleri acımasızca öldürüyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri