GÜNDEM

MHP lideri Devlet Bahçeli'den çok sert Doğu Akdeniz mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğe ilişkin çok sert mesajlar verdi.

MHP lideri Bahçeli '30 Ağustos Zafer Bayramı' dolayısıyla açıklamalarda bulundu.  Devlet Bahçeli 'Türk milletinin sinir uçlarına basmanın şiddetli sonuçları olacağını görmeyen, göremeyen, görse bile önemsemeyen Yunanistan ve zalim destekçileri sonu çok kötü olacak bir tahrik kampanyasının orta yerindedir.' dedi.

Bahçeli'nin gündemin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler vardı. Bahçeli çok sert sözlerle Yunanistan kanadını uyardı. Bahçeli, "Akdeniz ve Ege'deki tarihsel çıkarlarımıza sırt dönmemiz düşünülemeyecektir. Düşünenler de ya düşkünler ya da hesap hatası içine düşenlerdir. Yunanistan'ın 12 deniz mili dayatması bir savaş sebebidir. " diye konuştu.

İşte Bahçeli'nin açıklamaları;

"Akdeniz ve Ege'deki tarihsel çıkarlarımıza sırt dönmemiz düşünülemeyecektir. Düşünenler de ya düşkünler ya da hesap hatası içine düşenlerdir. Ateşle oynayan Yunanistan, kışkırtan Fransa, kazanana oynamak üzere kurulan kumar masasına oturanlar ise tanıdık ve bildik ülkelerdir. Hiçbir ülke güç gösterisiyle, donanma sevkiyatıyla, kara ve deniz sularımızla birlikte kıta sahanlığımız ve münhasır ekonomik bölge alanlarımızda her tarafından tutuşacağı ateşe yaklaşmamalıdır. Yunanistan'ın 12 deniz mili dayatması bir savaş sebebidir. Oniki Ada'nın coğrafi, siyasi ve diğer özellikleri hesaba katılarak hukuken tekraren ele alınması Ege'de barış ve istikrar umutlarına canlılık katacak, ülkemiz aleyhine teşekkül eden adaletsizliği bir nebze de olsa telafi edecektir. Almanya Şansölyesi Merkel'in tüm AB ülkelerini Yunanistan'ın yanında yer almaya daveti esasen bir Haçlı çağrısıdır.

İSTANBUL BAROSU'NA ASILAN EBRU TİMTİK RESMİ

İstanbul Barosu'nun önüne şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın dökülen kanında parmak izi bulunan işbirlikçi teröristin paçavradan müteşekkil posterini asanlarla, tarihte husumet kazısı yapan odaklar aynı çanaktan beslenen kokuşmuşlardı.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TARTIŞMALARI

Boyalı medyanın, köksüz bazı siyasetçilerin 'Malazgirt'i kutladılar, 30 Ağustos'u yasakladılar' iftiraları yalnızca ecdada hakaret değil, kesif olarak vatana ve millete ihanettir."

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri