GÜNDEM

MHP'li başkan Galip Vidinlioğlu'dan Kuruluş Osman dizisine tepki! Yavlak Arslan dizide olumsuz aktarılıyor

MHP'li Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'ndan Kuruluş Osman dizisine tepki geldi. Galip Vidinlioğlu dizide canlandırılan Yavlak Arslan karakterinin izleyicilere olumsuz şekilde aktarıldığını söyledi. Peki Kuruluş Osman Yavlak Arslan kimdir? Yavlak Arslan ne zaman ölmüştür?

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ATV'de yayınlanan 'Kuruluş Osman' dizisinde Çobanoğulları Beyi Muzaffereddin Yavlak Arslan'ın olumsuz şekilde anlatıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vidinlioğlu, "Son iki üç haftadır bir özel televizyon kanalımızda daha önce TRT’de yayınlanan dizinin devamı niteliğindeki dizimizde Kastamonu bölgesinde birtakım gelişmeler yaşandı. Yaşanan bu olaylar da bizleri rahatsız etti" ifadelerini kullandı.

"Kastamonu önemli bir tarih ve kültür şehridir. Osmanlı döneminde sancak beyliği yapmış bir ilimiz. Çanakkale’de ve İstiklal Mücadelemizde çok büyük katkılar vermiş, bünyesinden sekiz il çıkartmış, kökleri çok derin olan bir ilimiz Kastamonu. Üsküdar’a kadar Kastamonu diyoruz. O kadar büyük bir sancak beyliği," diyen Vidinlioğlu, rahatsızlığını şöyle ifade etti:

Elbette tarihi dizilerde senaryo yazılır kurgu yapılır. Ancak tarih dizileri gerçeğe uygun olmalı. Her ne yaparsanız yapın bir kurgu da düzenlemiş olsanız bunu tarihi gerçeklere uygun şekilde düzenlemeniz gerekir.