GÜNDEM

Millet İttifakı'dan 'Diyanet' çatlağı

Ankara ve İzmir barolarının Diyaneti hedef alan açıklamalarının ardından Millet İttifakı'nın iki ortağı CHP ve İYİ Parti karşı geldi.

Twitter adresi üzerinden açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Ali Erbaş'ın bizim de kızdığımız yanlışlarına kızmak başka bir şeydir. Diyanet İşleri Başkanı'nın dinin ahkâmını anlatması kadar tabii ne olabilir? Ankara Barosu işine baksın. Milletin mukaddesatına yapılan saygısızlığa, bir anormalin normal gibi dayatılmasına rıza göstermeyiz." ifadelerini kullandı.

"TOPLUMU BÖLMEK VE DÜŞMANLAŞTIRMAK"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında kendisine yöneltilen soruya şu ifadelerle yanıt vermişti: İnanç sahiplerinin, inançlarını dile getirme hakkı vardır. Ancak bunu dile getirirken, birilerinin yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullanarak, düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor. Bu birilerini düşmanlaştırmak ve toplumu bölmektir.

MİLLET İTTİFAKI DAĞILIYOR MU?

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu'nun ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın Diyanet'e karşı tutumlarındaki farklılık Millet İttifakı dağılıyor mu sorularını akıllara getirildi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri