GÜNDEM

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçu'tan yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. İkinci yarıyala yüz yüze eğitim başlayacak mı? İlk yarıyıl ne zaman bitiyor? İkinci yarıyıl ne zaman başlayacak? İşte Ziya Selçuk'un açıklamaları..

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitimle ilgili merak edilenleri açıkladı. Bakan Selçuk, eğitimde yüz yüze, sınıfta canlı olarak başlaması için oluşması gereken şartları beklediklerini, bunun için de belirledikleri tarihi açıkladı. Selçuk, koronavirüs pandemisi sürecinde uzaktan eğitimle ilgili imkânlar arttırılmasana rağmen isteklerinin okullarda yüz yüze eğitime geçmek olduğunu belirtti.

KARAR 15 ŞUBAT'TA
"Uzaktan eğitimde imkânları ne kadar çok artırsak da bizim isteğimiz okulların yüz yüze açılması" diyen Bakan Selçuk "15 Şubat sonrasında güncel verilere dayalı olarak en doğru kararı açıklıyoruz" diye de ekledi.

Bakan Ziya Selçuk'un sözlerinden satırbaşları şöyle:

UZAKTAN EĞİTİM NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?
Yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'e kadar ara vermiştik. Çalışma takviminde bir değişikliğe gittik. İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek.

İKİNCİ DÖNEM BAŞLAMA TARİHİ
25 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresini ekledik. İkinci dönem 15 Şubat'ta başlayacak.

15 Şubat sonrasında, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulu ile istişare halinde, güncel verilere dayalı olarak toplum sağlığı, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığı için en doğru kararı uygulayacağız. 

ÖĞRENCİ VE VELİLERİ UYARDI
Bugünleri aşabilmek için de salgın kurallarına azami şekilde uymak hepimizin insani görevidir. Salgının seyrini belirleyen toplumsal davranışlarımız okullarımızın kapalı ya da açık olmasında son derece belirleyicidir. Bunu aklımızdan çıkarmayalım.

CANLI SINIF ÖZELLİĞİ
EBA dijital internet platformumuza yeni özellikler kazandırılması, EBA'nın erişiminin ve tüm kesimlerce kullanımının daha da artırılması ve daha etkin bir öğrenme platformu haline gelmesi öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. 2012 yılında hayata geçen EBA, sürekli büyüyen, yeni özellikler kazanan bir platform oldu.

EBA NE OLACAK?
Teknolojinin, sağladığı faydalar kadar yerli olması da bizim için ayrı bir öneme sahip... Bu yönde özellikle yerli canlı sınıf özelliğinin geliştirilmesi için yoğun bir çaba içindeyiz. EBA'nın teknik kabiliyetlerinin artmasının yanı sıra, sunduğumuz bin 700'den fazla ders ve 40 binden fazla dijital içeriğin sayısını, etkinliğini ve çeşitliliğini de artırmayı hedefliyoruz. EBA'nın öğrencilerimize ek olarak öğretmen eğitimleri ve hayat boyu öğrenme uygulamaları için de etkin olarak kullanılmasını hedefliyoruz.

Yorumlar
Günün Manşetleri