GÜNDEM

MSB son iki ayda öldürülen terörist sayısını açıkladı

MSB Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında, son iki ayda düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre, MSB Basın Sözcüsü Deniz Yarbay Şebnem Aktop tarafından bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan Aktop, 2021 yılı ocak ayından itibaren 21’i büyük, 62’si orta çaplı olmak üzere toplam 83 operasyonda 143 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Aktop, açıklamasını şöyle sürdürdü;

10 Şubat 2021 tarihinde PKK'nın kendisini çok emniyette hissettiği Irak kuzeyi Gara’da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, icra ettiğimiz Pençe Kartal-2 Harekâtı ile bölgeye yerleşen, yeniden yapılanmaya çalışan ve hudutlarımıza, güvenlik güçlerimize ve halkımıza saldırı hazırlığında bulunan PKK terör örgütüne büyük bir darbe vurulmuştur. 

Harekât boyunca 4’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir. İstihbarat kaynakları tarafından etkisiz hale getirilen terörist sayısının çok daha fazla olduğu yönünde değerlendirmeler yapılmaktadır.

Terör örgütünün iç değerlendirmelerine yönelik alınan istihbarat ile PKK elebaşları tarafından Gara Bölgesi’nin güvenli alan sayıldığı, bölgeye sadece hava unsurları ile sınırlı kalan bir operasyon icra edilebileceğini düşündükleri ancak, Pençe-Kartal 2 Harekâtı sonrasında bu düşüncelerin yerini panik ve derin endişenin aldığı ve kendilerince ilave tedbirler almaya çalıştıkları bilgisi edinilmiştir.

Irak’ta NATO kapsamında askerî eğitim, iş birliği ve danışmanlık faaliyetlerimiz 25 Ocak’tan itibaren 25 personelimiz ile devam etmektedir. 

Ayrıca, ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi amacıyla ortak eğitim ve tatbikatlar ile bilgi ve tecrübe paylaşımı planlanmaktadır. 

Yorumlar
Günün Manşetleri