GÜNDEM

Mucize bebek Ayda'nın hastaneden taburcu edilişi olay oldu! Ayda'nın babası gelen tepkilere isyan etti

İzmir depreminin sembolü haline gelen Ayda bebek önceki gün hastaneden taburcu edildi. 91 saat sonra enkazdan sağ salim çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'nin hastaneden taburcu ediliş görüntüleri ise olay oldu. Ayda'nın babası ise gelen tepkilere cevap verdi..

İzmir depreminden 91 saat sonra enkazdan sağ salim çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin'i babasının kucağında taşınması "iki günde unutuldu" eleştirilerine neden oldu. Kızını ayakları çıplak, üzerine bir ceket örterek kucağında taşıyan baba Uğur Gezgin, o görüntüye gelen tepkilere cevap verdi.

İzmir, 30 Ekim Cuma günü saat 14.51’de 6.6 şiddetindeki depremle sarsıldı. De;remde en çok hasarın meydana geldiği Bayraklı ilçesindeki Rızabey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak kurtarıldı.

İzmir'in mucizesi olarak gösterilen Ayda için herkes birşeyler yapmak istedi. Ancak Ayda'nın Ege Üniversitesi Hastanesi’nden taburcu olurkenki görüntüsü tartışma çıkardı. Baba Uğur Gezgin gelen tepkilere cevap verdi. 

Ayda, depremden 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ile birlikte İzmir depreminin simge ismi oldu. Tüm Türkiye’nin ilgi odağı olan Ayda enkaz altında ve enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansta ‘köfte- ayran’ istedi. Bu görüntülerin yayınlanması üzerine Ayda için Türkiye’nin dört bir yanından köfte siparişleri verilmişti.