GÜNDEM

Muhammed Emin Saraç Hoca'ya son veda! Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı

Geçtiğimiz günlerde vefat eden hadis, tefsir ve fıkıh alimi Muhammed Emin Saraç Hoca'nın cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede 92 yaşında hayatını kaybeden Türkiye'nin önde gelen hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden M. Emin Saraç Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Saraç'ın tabutuna bir süre omuz da verdi.

M. Emin Saraç'ın cenazesi, evinde helallik alınmasının ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omuzlarında Fatih Camisi'ne götürüldü. Fatih Camisi'nde 65 yıl boyunca, tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yüzlerce talebe yetiştiren M. Emin Saraç için Fatih Atikali Mahallesi'ndeki evinde helallik alındı.

Saraç'ın cenazesi, Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından yakınları, talebeleri ve sevenlerinin omzunda Fatih Camisi'ne götürüldü. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve iş insanı Fatih Saraç da babalarının tabutuna omuz verdi.

Fatih Camisi'ndeki cenaze namazına Erdoğan da katıldı
M. Emin Saraç için öğle namazını müteakip Fatih Camisi'nde cenaze namazı kılınacak. Namaza, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sırasında açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN SARAÇ İÇİN NE DEDİ?

"Öncelikle şu anda musallada hakka uğurlayacağımız muhterem hocamızı imam hatip yıllarından bu yana tanıyorum. O günden son yaşadığı güne kadar zaman zaman fırsat buldukça hep ziyaretine gittim ve bu ziyaretlerinde de kendisinde çok istifade ettim."

Tabi Hocamız gerçekten ömrü yani bir muhaddis olarak tefsir fıkıh ilimlerinde olsun tüm bu İslamî ilimlerde hocamız hep öncülük etti. Hep bu noktada ön aldı. Ve söyleyecek sözleri aslında diyanet işleri başkanımız söyledi biz teskiyede de ifade edildiği gibi kendisini hep bir muhaddis ve müderris olarak iyi bildik iyi tanıdık. Hamdolsun yakından tanıma fırsatı bulduğumuz içinde mutluyuz."

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri