GÜNDEM

Muharrem İnce'den CHP'ye sert eleştiri

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce büyük kurultay öncesi partisinin tek adaylı il kongreleri yapmasını eleştirdi.

Eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce CHP yönetimini sert bir şekilde eleştirmeye devam ediyor. "AK Parti’ye benzemeye çalışan CHP’den bu millete hayır gelmez" diyen İnce, büyük kurultay öncesi partisini topa tuttu..

Tek adaylı il kongrelerini eleştiren İnce Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada, il kongrelerinin tek adayla yapılmasını da topa tutarak "Tek adaylı il seçimlerinden çok adaylı kurultay çıkmaz. Bunun adı ‘demokrasicilik oyunu’ olur" dedi.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamasından satır başları: 

"Çanakkale’de genel başkan yardımcısı Muharrem Erkek’in, Ordu’da genel başkan yardımcısı Seyit Torun’un, Sakarya’da grup başkanvekili Engin Özkoç’un, Denizli’de genel başkan yardımcısı Gülizar Biçer’in, Manisa’da grup başkanvekili Özgür Özel’in desteklediği adaylar kaybetti."

Tuncay Özkan'ın adayı da kaybetti çünkü...

"İzmir’de aslında Tuncay Özkan’ın desteklediği aday da kaybetti. Çünkü salt çoğunluk yoktu. 611 delegenin oy kullandığı seçimde tek aday olan Deniz Yücel’e 253 oy çıktı."

CHP'lilerin gönlünde bu yönetim bitmiştir

"Bu demektir ki, partililerin gönlünde MYK bitmiştir. Bu demektir ki, CHP’lilerin gönlünde bu yönetim bitmiştir. AKP’ye benzemeye çalışan CHP’den bu millete hayır gelmez."

Selin Sayek Böke aday olacak mı?

Partinin sol bloğundan Selin Sayek Böke ile görüşen İnce, "Adaylık düşünen arkadaşlar var. Birçok CHP’li bu durumdan hoşnut değil" dedi. İnce ayrıca, açıklamasında "İttifak yapacağım derken önce CHP’lilerle ittifak yapın" düşüncesini dile getirdi.

Yorumlar
Günün Manşetleri